Moltes petites coses,
fetes per moltes persones,
en molts petits llocs,
podran canviar el món.
 

SER HUMANOS - Història

Resum d’Argentina i Amèrica Llatina

 

 

Des que Cristòfor Colom va descobrir Amèrica (encara que el nom d’Amèrica ve d’un altre descobridor posterior anomenat Americo Vespucio) fins ara, Amèrica Llatina ha estat l’aliment per als colonitzadors de tots els temps.

 

En el cas d’Argentina (que s’anomena així per la PLATA, ARGENTUM en llatí, trobada als marges de l’actual Río de la Plata) té una particularitat que neix de l’arribada de la revolució industrial, moment en el qual Anglaterra va fer un pacte amb Argentina a través del qual aquesta última exportava cereals i carn i a canvi rebia trens i ports. Els trens es van construir per tot el territori en forma d’embut cap a Buenos Aires. Aquests representaven l’extensió terrestre de la flota naval anglesa que sortien de port transportant xifres rècords de carn i cereals.

 

Espanya ja s’havia endut tota la plata i l’or que van trobar des d’Amèrica Central fins a Buenos Aires i tots els habitants del país anaven a la capital a buscar feina al port, carregant i descarregant. Però després de les grans guerres, la feina es va acabar, el país s’havia quedat buit i la població concentrada a les grans ciutats: Buenos Aires, Córdoba i Rosario. El país sempre mal governat i alimentant als grans capitals de forma desequilibrada va empobrir. Així és com es van multiplicar ràpidament les VILLAS MISERIA que no eren res més que els assentaments provisionals dels que van anar a treballar a aquestes ciutats.


 

La dictadura militar, la crisis del vuitanta, la Guerra de las Malvinas, els noranta daurats... i la crisis del 2001, no sorprenen: són conseqüència del funcionament del país.

Avui dels 40 milions d’habitants d’Argentina, 24 milions habiten a les províncies que contenen les tres ciutats ja anomenades.

A principis de l’any 2004, es va crear l’associació sense ànim de lucre SER HUMANOS a la ciutat de Córdoba i a Leipzig (Alemania) a principis del 2005. Sense odi ni rancor cap al passat ni cap als països que necessiten aquests aliments i minerals per al seu ràpid desenvolupament i per la seva quantitat d’habitants, SER HUMANOS està construint la seva infrastructura institucional per tal d’ajudar a les famílies que habiten a les VILLAS  MISERIA  de la ciutat de Córdoba. Amb elles, construirem noves comunitats, nous pobles amb accés a la salut, l’educació i amb economies locals, en llocs allunyats de la ciutat, en els extensos terrenys (avui ocupats pel boom de la soja) que aquest ric país amb un 54% de pobres i 25% d’indigents posseeix. D’aquesta manera s’ajudarà a  una millor distribució de la població i a la independització de la feina en un ambient de respecte mutu.

Us convidem a participar d’aquest projecte que és només un gra de sorra més a la platja, cada dia més gran d’un món millor.

(Aquest petit resum històric és una anàlisi dels fets que no tots comparteixen. Nosaltres considerem aquest resum com a part de la nostra història)

Rodrigo Zori Comba

(fundador)

 

 

Pressioni en el següent enllaç per a veure més detalls:

El Projecte

Donacions

Participar

Butlletí de Notícies

Impresión

all rights reserved 2005 ser humanos

built by Yoryo