Moltes petites coses,
fetes per moltes persones,
en molts petits llocs,
podran canviar el món.
 

SER HUMANOS - Breu Visió General d’Argentina

Superficie

 

2,78 Milions km²

Habitants 

 

40 Mio.

Capital 

 

Buenos Aires

Llengua oficial

 

 

espanyol

Moneda

 

peso argentino (canvi: 1 Euro equival aproximadament a 4,7 Pesos)

Hora 

 

Hora de l’Europa Central: - 4 hores; horari d’estiu per a Europa Central: - 5 hores

Clima 

 

des de subtropical al nord del país fins a subàrtic al sud del país

SER HUMANOS - Per què aquest projecte? Una descripció econòmica i social

Malgrat la riquesa i gran diversitat en recursos naturals (petroli, gas natural, carbó, metalls nobles, sals) i una producció agrícola i ramadera important degut a les peculiaritats geogràfiques del país (sovint es parla d’Argentina com un dels grans graners), segons dades oficials, aproximadament la tercera part de la població viu per sota  del llindar de la pobresa. Segons dades no oficials son encara molts més.

Amb permís d’alguns governs corruptes, algunes multinacionals es van apoderar de grans extensions de terreny del país i així també de gran part de la indústria productiva argentina, exportant recursos naturals i productes agrícoles.

 

 

 

Gràcies a això, l’Argentina ja no és el país de producció agrícola diversa d’abans, sinó que en l’actualitat imperen els monocultius.

Algunes de les conseqüències de la ràpida desindustrialització i de les privatitzacions de grans empreses són la desocupació creixent al camp i l’èxode massiu cap a les tres grans ciutats (Buenos Aires, Rosario i Córdoba).

Aquestes no estan preparades per a rebre tants habitants nous, de manera que es formen les anomenades “villas miseria” on manquen els La vida quotidiana d’aquestes persones és dominada per circumstàncies que ni tan sols són imaginables en les societats dels anomenats països industrialitzats.

Les famílies de les “villas miseria” viuen amuntegats en espais ínfims, i en la gran majoria dels casos sense accés al sistema

 

 

d’abastament d’aigua potable, de recollida d’escombraries, de  salut, d’educació,   etc.

Aquestes circumstàncies tenen un efecte especial en la vida dels nens i joves que representen la majoria de la població pobre. Segons un estudi d’UNICEF del primer semestre de 2004, un 62’1% dels nens argentins viuen per sota del llindar de la pobresa. Només un 60% dels nens argentins acaben l’escola i més de 422.000 nens la deixen després de la primària. La taxa de treball infantil se situa entorn del 31 %.

En aquest tipus d’estadístiques les xifres sobre pobresa, indigència, desnutrició, etc. van sempre a l’alça a una Argentina on cada vegada que hi ha una crisi econòmica les “villas” es multipliquen i on aparentment és més important tenir un cotxe amb el dipòsit ple de biodiesel que un nen ben alimentat.serveis elementals.

  


 

Pressioni en el següent enllaç per a veure més detalls:

El Projecte

Donacions

Participar

Butlletí de Notícies

Impresión

all rights reserved 2005 ser humanos

built by Yoryo